Fórumok » Törzsasztal » A biblia

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhatsz.
|új hozzászólás írásához |lépj be, vagy |regisztráld magad!

első oldal
előző oldal

oldal /119  
25 üzenet oldalanként   üzenet 1-25/2959
következő oldal
utolsó oldal
név    
regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.09.05 22:54:42
"Igaz kincsek

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol moly és rozsda emészt, ahova a tolvajok betörnek és lopnak. Gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyekben, ahol sem moly sem rozsda nem emészt, és ahol tolvajok nem törnek be és nem lopnak. Mert ahol a kincsed van, ott a szíved is." Máté 19-21

Nem tudom, örüljek-e annak hírnek, hogy a katolikus egyház aggódik az úgynevezett "új pogány kultuszok" terjedése miatt. Egyfelől örülnöm kéne, hogy a keresztény vallás tisztaságát kívánják "megőrizni", de abban már koránt sem vagyok biztos, hogy vajon azért aggódik e a katolikus egyház, amiért igazán kéne.

Rengeteg olyan esemény történt, s történik folyamatosan, amiért sokkal inkább kellene aggódniuk, ám ezt mégsem teszik.

A kárpát medencében élő magyarok nem kis része már akkor keresztény volt, amikor István király még nem adott akkora teret a pápa követeinek. Sőt nem folyt erőszakos áttérítés sem.

Azonban nem is ez az én fő gondom, hanem az, hogy a katolikus egyház keresztényvédő tevékenységében nem mutat ekkora buzgalmat, amikor a katolikus egyház (szétesését okozó) hitelvesztése lassan világméreteket ölt.

Ezen gyakorlat egyike a sorra napvilágra kerülő pedofil és egyéb erkölcs gyalázó tevékenységek. Nem mintha ezek újkeletűek lennének, mindössze arról van szó, hogy a látensen meglévő esetek egy kis része napvilágra került.

Egy másik ilyen, a katolikus egyház hitelét romboló gyakorlat az évszázadok óta folyó elanyagiasodás. Ez alatt nem csak az ipari méreteket öltött búcsúcédulázást értem, hanem arra is gondolok, hogy anyagi megfontolásból és más haszon reményében, politikai érdekek szekértolóivá süllyedtek, amikor a szószékről a magyarságot jelentő értékekért való kiállás helyett ezek elárulását művelték.

Az egyházaknak de leginkább éppen katolikus egyháznak, - hisz hazánkban még(!) talán ez a legtöbb hívet számláló egyház - teljes mellszélességgel ki kellett volna állnia és elítélnie - a neoliberális politika által aktívan támogatott - melegfelvonulást. Szembe kellett volna szállniuk a melegek házasságra és gyermek "nevelésre" irányuló törekvéseivel, és hirdetniük kellett volna a család szentségét, mely ezzel a cion-liberális fertővel antagonisztikus ellentétben állva képviseli az erkölcsöt, a normális és Istennek tetsző életvitelt. Ám ezt egy-két kivételtől, egyedi esetektől eltekintve a mai napig nem tették meg. Mondhatni nem vállalták fel, a saját maguk által hirdetett értékrendet.

Ahogy tartja a mondás: "bort iszik és vizet prédikál", s nem véletlenül! Mert, mint a magyar mondások rendszerint, okkal keletkeztek!

A legfőbb vétkeik közül megemlítenénk kettőt is.

Az egyik, hogy engedik hallgatólagosan, vagy épp tevékenyen egy alattomos tan elterjedését, s ez nem más mint a "judeokereszténység"-nek nevezett zagyvaság, már maga a kifejezés is oximoron. S legalább akkora, hazugság, mintha azt mondanánk, hogy küzdj csalással a bűnözés ellen.
..."

http://www.jovonk.info/2010/09/04/igaz-kincsek
regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.27 01:48:41
"nem a képmutató főhajtás a fontos, hanem a bennem élő Isten megőrzése!"

http://www.youtube.com/watch?v=Dbgqu3bSDZk&feature=related

Fremen érti az összefüggést a témában.
regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.26 02:01:01
"Tőlem senki ne kívánja, hogy bármilyen csillag előtt fejet hajtsak! Van nekem saját Istenem, aki előtt, ha akarok, fejet hajtok, de tudom, hogy az én Istenem ott van minden becsületesen élő emberben, így hát nem a képmutató főhajtás a fontos, hanem a bennem élő Isten megőrzése!"

előzmény: NyilasMisi 2010.08.20 23:54:03

regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.20 23:54:03
József Attila: A szent jobb ünnepén

Keresztények, ti hajtsatok fejet -
A mai nap az örökéltű Szent Jobb
Malasztja száll s a hívő lelkeket
Megedzi. Zengjen zsoltárunk - ott fent jobb

Lesz élni majd, ha bús fejünk felett
Az Úr hatalmával vigyáz a Szent Jobb -
Oh áldjuk, áldjuk százszor e kezet
S emelkedjünk fel Krisztushoz, ki lent volt.

De ti, pogány ősöknek vérei
Nagy daccal mégse szálljatok Neki -
E kéz apáinkat halomra ölte

S Hadúr e népet akkortól veri,
Mikor hitének gyáva lett örökre,
Mikor e kéz erős hitünk kiölte.
regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.20 01:30:33
Büszkeségről Vanek Úrral beszélj picike Naomim, de ezt feltétlen nézd meg légyszi!

http://www.youtube.com/watch?v=yLpZMQUrx0Q

előzmény: Naomi 2010.08.18 10:11:17

regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.20 01:23:24
"Ha a nép elfordul, saját védelmező Istenétől, és ahelyett más nép védelmező istenét imádja aláveti magát ama népnek is, amelynek istenét elfogadja"

Ez így teljesen logikus, ugye lányok?

De jöjjön József Attila!

József Attila: A szent jobb ünnepén

Keresztények, ti hajtsatok fejet -
A mai nap az örökéltű Szent Jobb
Malasztja száll s a hívő lelkeket
Megedzi. Zengjen zsoltárunk - ott fent jobb

Lesz élni majd, ha bús fejünk felett
Az Úr hatalmával vigyáz a Szent Jobb -
Oh áldjuk, áldjuk százszor e kezet
S emelkedjünk fel Krisztushoz, ki lent volt.

De ti, pogány ősöknek vérei
Nagy daccal mégse szálljatok Neki -
E kéz apáinkat halomra ölte

S Hadúr e népet akkortól veri,
Mikor hitének gyáva lett örökre,
Mikor e kéz erős hitünk kiölte.
regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.20 01:17:48
A könyvet mégse volt időm átolvasni. De nézd találtam neked valamit!

"BIBLIA - YOTENGRIT - VAN OLYAN HOGY SZENT ÍRATOK? "

http://www.youtube.com/watch?v=9Yqca9k9GbA

regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.19 00:18:54
Reggel átböngészem újra Szabó Dezső egyik könyvét, már biztos, hogy abban ír a szerénységről, a másik háromban nem találtam a keresett idézetet.:(

regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.19 00:17:49
Jó, jó, de a káposztalé sokkal nehezebb a dolgok fizikája miatt, mint a tudás. Ergó, inkább annak kellene lógjon a feje, akinek káposztalével van terhelve.

Öreg tanárom magyarázta nekem még a '80-as évek elején, hogy nézzem csak meg az utca emberét. Figyeljem meg, hogy a nők, úgy negyven után mind felszegett fejjel, kihívóan néznek a velük szembejövőre. A férfiak meg meggyötörve, lehajtott fejjel közlekednek ezt a kort megérve.

Igaza volt szegény kisöregnek, pedig hányszor megvert.:)))

Tanulás, tanulás, tanulás. Az az Iljics is mennyi hülyét termelt ki ezzel? Lehet tanulni egy csomó butaságot is évtizedeken keresztül. Diplomákat is adnak róla évszázadok óta.

Nézd meg milyen hülye ez a Vak Ló is, pedig tanult embernek hazudja magát!

Tényleg tanult is, De Sade márkitól, meg hasonló pribékektől.:)

előzmény: Naomi 2010.08.18 10:09:37

regisztrált felhasználó Naomi nyomtat 2010.08.18 10:11:17
Még annyit, hogyha nem volna büszke az üresfejű, egészen másképpen viselkedne.

előzmény: Naomi 2010.08.18 10:09:37

regisztrált felhasználó Naomi nyomtat 2010.08.18 10:09:37
Természetesen ezt is tapasztalatból! Egyébként a dolgok logikájából is!

Akinek a fejében csak "káposztalé" van, ezért tudás alig, büszke arra a kicsire is.
Aki művelte magát, tanulás közben egyre inkább rádöbben, hogy milyen keveset tud.
Ezért hasonlatos ahhoz a búzakalászhoz, amelynek fejében az érett magok "súllyal esnek a latba".

előzmény: NyilasMisi 2010.08.18 01:16:50

regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.18 01:16:50
Ok, te kislánykaként látod, hogy egyenes az üres kalászú, de honnan a csudából veszed, hogy büszke is rá?

Az üres fejű ember viselkedését senki sem tudja jobban szemléltetni Anno-minusznál, még Vanek Úr se, hisz ő iskolázott Mossad ügynök.:)))

előzmény: Naomi 2010.08.17 07:50:02

regisztrált felhasználó Naomi nyomtat 2010.08.17 07:50:02
Remek példa ez a leírás Isten csodálatos teremtő erejére!

Had tegyek hozzá a magam tapasztalatából egy példát, amit ez a búzaszál olyan egyszerűen bizonyít:

Az érett búzakalász, amely gazdag már az általa hordozott búzaszemektől, meghajtja fejét. Az üres büszkén, egyenesen tartja kalászát!

Jó példa ez az értelemmel, tudással bíró és az üresfejű ember viselkedésére!

előzmény: NyilasMisi 2010.08.17 00:10:48

regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.17 00:10:48
- Rendben van, én már kiestem a versenyből, de szeretném látni azt az embert, aki ezt megtervezi! Ezt egyszerűen lehetetlen megépíteni! A gyáros megkérdezte:

- Nos, van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem, figyeljenek jól, bemutatom az eredetit.

A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz:

- Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mindenható, csodálatos alkotásokat hozott létre, mint ez is, nézzék csak! Mérjék le, itt vannak hozzá a műszerek. Figyeljenek, kérem, kör alakú a szára, átmérője pontosan 4 mm. magassága ennek éppen 200-szorosa, azaz 800 mm. A falvastagsága mindenütt 0,25 mm. Kívül sima, belül üres, az összes táp- és kiszolgáló csatorna ebben a vékony falban fut, no és ez a csodálatos miniatűr vegyi üzem, a kalász itt a tetején önállóan működik. És tudják hogyan? Napenergiával!

Ráadásul a Napot is Isten teremtette. Értik az összefüggéseket? Ez a kis vegyilabor 8-9 féle tápanyagot, vitamint állít elő vízből és a talajból felszívott ásványi anyagokból, napenergiával. Ez alatt szelek és viharok tépik, kényükre hajlítgatják, akár a földig. De a búzaszálak ezt is kibírják. Nos, uraim az itt látható remekmű és a mi kontárkodásaink közötti különbség egyértelműen bizonyítja a Teremtő létezését, és határtalan, számunkra szinte felfoghatatlan képességeit.

Köszönöm hogy eljöttek ide megszemlélni Isten teremtő erejének egyik kézzelfogható bizonyítékát.

Ha körülnéznek, ha tükörbe néznek, mindenütt az ő alkotásait látják. Ha pedig teremt, műveket alkot, akkor létezik!

előzmény: NyilasMisi 2010.08.17 00:10:15

regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.17 00:10:15
A Teremtő létezése

Sokan azért nem hisznek Istenben, a Teremtő létezésében, mert semmilyen kézzelfogható bizonyítékot nem találnak a tevékenységéről. A hitetlenek számára Tóth László Tibor az alábbi szellemes példázattal világította meg az irányított teremtés létezését:

Egy multimilliomos vállalkozó sajtótájékoztatót tartott, ahol az interjú végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést:

- Miért hiszi, hogy van Isten?

- Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban húsdarálót, és sok egyebet gyártunk.

Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezget, majd anyagpróbákat végzünk, és csak azután jöhet a gyártás. No de vegyük csak a húsdarálót. Mindössze 9 alkatrészből áll, és 17 mozdulattal lehet összeszerelni a futószalagon, mégis egy-egy munkásnak több napon át kell gyakorolnia ennek módját. Ha nekem ezek után azt állítja valaki, hogy a több milliárdszor bonyolultabb világegyetem megalkotásához nem kellett a Teremtő, az nem normális.

- Rendben van, de mivel tudná Ön kézzelfoghatóan bizonyítani a Teremtő létezését?

A gyáros észrevette a gúnyos felhangot, és diktálni kezdett a titkárnőjének:

"Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretekben és minőségben. Alapméret: kör alakú, átmérője 4 méter. Magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter.

(Természetesen bírnia kell a toronynak az elemi erők okozta bármilyen erős kilengést!)

A fal vastagsága alaptól a felső szintig max. 25 cm lehet.

Ebbe bele kell szerelni a víz, gáz, csatorna, felvonó és minden egyéb kiszolgáló rendszer csöveit, vezetékeit. A torony belsejében nem lehet semmi. Kívül-belül teljesen simára, egyenletes felületűre kell készíteni, merevítés, kitámasztás nem lehet rajta. Ennek ellenére a torony tetejére legyen ráépítve egy önállóan működő komplett vegyi üzem, amely tápszereket állít elő, emberi fogyasztásra. Siker esetén a honorárium összegét a mérnök szabhatja meg, bármilyen magas összegben." Elvette a papírt a titkárnőjétől, és aláírva átnyújtotta az újságírónak.

- Tessék, itt a válaszom. Benne a bizonyíték.

- Nem értjük, hogy mi akar ez lenni.

- Majd később megértik. Egyelőre közöljék a lapjukban feltűnő helyen. Ha akad rá jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.

A nagy érdeklődést kiváltó eseményre jó néhány neves építészmérnök, és még a korábbinál is több újságíró jött el.

- Talán el is kezdhetjük, szólt ironikusan a házigazda. Kérem az első jelentkezőt, tegye meg ajánlatát, ismertesse elképzeléseit.

Csak konkrét megoldást, kivitelezhető terveket fogadok el.

Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze dühösen megjegyezte:
regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.16 23:56:57
Kezdhettek reszketni rabbi, olvasd!

http://andrelowoa.wordpress.com/2010/01/20/a-szuzanya-megjelenese-egyiptomban/

előzmény: Bors Máté 2010.08.16 11:54:17

regisztrált felhasználó Bors Máté nyomtat 2010.08.16 11:54:17
Hogy van ez nálatok izraelitáknál? Van utolsó kenet? És miért hívtok papot? Nem jó a rabbi?

http://nol.hu/mozaik/gabor_zsazsa_az_utolso_kenetre_var

Gábor Zsazsa az utolsó kenetre vár
Gábor Zsazsa megkérte a férjét, hogy hívasson papot, aki feladja neki az utolsó kenetet - közölte vasárnap Los Angelesben az egykori színésznő szóvivője.
regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.14 23:52:47
Régóta vádolgatnak azzal, hogy maffiaszervezetet hoztam létre és azt működtetem, akkora sikerrel, hogy soha semmilyen bizonyíték sincs rá.:)

Ha egyszer valóban létrehoznék egy ilyen szervezetet, esetleg alapítanék egy új céget akkor abban csak és kizárólag lányokat alkalmaznék.

Sajnos oda jutottunk barátom, hogy a nők százszor talpraesettebbek, keményebbek, mint a férfitársaink nagyrésze. Jórészt ezért zártam be a cégeimet. A tehetséges srácok külföldre mentek dolgozni.:(

előzmény: Bucentaurus 2010.08.14 22:25:24

regisztrált felhasználó Bucentaurus nyomtat 2010.08.14 22:25:24
A lányokra még csak elhiszem, de a fiam az kirágja magát abból is. :)

előzmény: NyilasMisi 2010.08.14 22:19:37

regisztrált felhasználó Bucentaurus nyomtat 2010.08.14 22:22:18
Nem mondod hogy a tieid is WC pucolók lettek az apjuk után?
Bocs Wc tisztasági managerek. Azt hiszem így helyes.

előzmény: Bors Máté 2010.08.14 10:55:26

regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.14 22:19:37
Természetesen mindenféle pórázt lehetett ott kapni. Meg ha mégse, hát volt ott vagy három bőrdíszműves barátom a környékről. Simán csináltak volna béklyót a srácaidra.:)

Fotókkal én is vigyázok ezentúl. Kiss Robi is jól ráb.aszott.:)))

előzmény: Bucentaurus 2010.08.13 19:42:34

regisztrált felhasználó NyilasMisi nyomtat 2010.08.14 22:17:26
"két kivétellel fekete férfiakat késelt meg."

Nem érteni magyar kedves rabbi bácsi? Öt feka mellé két fehér az már simán nem fedi a zsidó bértollnok cikkének címét. Hogy a csimpánz által vezetett országban csak a niggerek meggyilkolásán keseregtek az jól jellemez titeket.:)))

előzmény: Bors Máté 2010.08.13 10:59:05

regisztrált felhasználó Bors Máté nyomtat 2010.08.14 10:55:26
A vér nem válik vízzé...a rajkóid lókupecek lesznek.

előzmény: Bucentaurus 2010.08.13 19:42:34

regisztrált felhasználó Bucentaurus nyomtat 2010.08.13 19:42:34
Ebben most tévedsz, a három napból kettőt ott voltunk.
Nem akartalak zavarni, még fényképen is igyekezetem, nehogy rajta legyél. :)

Amúgy el tudsz képzelni három kis apróságot, akik közül kettő rajong a lovakért, egy meg mindenért? Én pl a harmadik árusnál már gyerekpórázt kerestem, de sehol se volt.

előzmény: NyilasMisi 2010.08.12 23:46:33

regisztrált felhasználó Bors Máté nyomtat 2010.08.13 10:59:05
Szólj máraz unokatestvéreidnek, hogy négert gyilkolni rasszizmus!

http://www.origo.hu/nagyvilag/20100812-fekete-ferfiakat-keselhetett-halalra-egy-izraeli-ferfi.html

"Öt embert megölésével és tizenöt megsebesítésével gyanúsítanak egy izraeli állampolgárt az USA-ban. A vád szerint a férfi, akit az atlantai reptéren fogtak el, két kivétellel fekete férfiakat késelt meg."

előzmény: NyilasMisi 2010.08.12 23:46:33

első oldal
előző oldal

oldal /119  
25 üzenet oldalanként   üzenet 1-25/2959
következő oldal
utolsó oldal
Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.